Vår historia

Som så många andra berättelser, tar den om Gunnar Engstrand AB sitt avstamp i en motgång. Året var 1927, och en man vid namn Gunnar Engstrand fick kicken efter 22 år som anställd på ett grossistföretag inom industriförnödenheter, efter att ställningstaganden och ambitioner inte gått helt i linje med ledningens. Men Engstrand var inte sen med att inse att de branschkunskaper och erfarenheter samt goda kontakter han samlat på sig under åren hade ett värde i sig. Redan i december samma år gick det första säljbrevet under eget namn iväg.

Det första kontoret låg på Nybrokajen 5. Även om adressen kan tyckas flott, var verkligheten en annan. Endast ett av de två små rummen hade fönster, och den utsikt som erbjöds var utedassen på innergården. Det var dock stor efterfrågan på produkterna som erbjöds, och försäljningen tog snabbt fart. Några år senare kunde man flytta in i nya lokaler i samma byggnad. Nu med vy mot Dramaten, Strandvägen och skärgårdsbåtarna.

Den stora produkten inom tork och absorption vid tidpunkten var trassel – en produkt som varit med ändå sedan starten och som finns kvar i sortimentet än idag, även om man med dagens utbud inte skulle framhålla den som en av de främre torkprodukterna. Andra viktiga produkter under de tidiga åren var oljor, drivremmar, packningar och diverse andra maskinförnödenheter. Inte minst remmarna gick åt som smör, då alla maskiner gick på indirekt drift. Oljan såldes under det egna varumärket Huck och kom att bli en stor framgång. Namnet var lånat från Engstrands ettriga Jack Russel. (Det var en olja som ”bet”).

Den drygt 90 år långa resan mot dagens företag har kantats av både med- och motvind. Mot slutet av 80-talet försökte sig Engstrand (3:e generationen) på en rad produkter som låg en bra bit utanför övrigt sortiment och erfarenhetsområde. Man besökte exempelvis ananas- och rambutanplantage på Sumatra samt undersökte förutsättningarna för handel med exotiska kryddor och skalade räkor. Men inblicken i den tuffa konkurrensen från de mer erfarna aktörerna inom livsmedelsindustrin fick Engstrand att styra tillbaka in på den mera upptrampade banan. En annan mindre lyckad, om än inte lika långsökt, historia var en tidig satsning inom bäddprodukter för sjukvården där blå, ruggade flistäcken färgade allt som kom i dess väg blått.

Men med erfarenheter följer kunskap och så småningom landade man i ett brett sortiment med engångsprodukter inom tork och absorption. Ett stort kliv framåt var när man kring millennieskiftet började leverera till sjukvården, där även lakans- och täckesprodukter för engångsbruk – de blå flistäckena till trots – blev en framgång.

Även om företagets 90 år långa resa skulle gå att beskriva utifrån berättelser om försäljning och produktutveckling, handlar det kanske framför allt om en berättelse om relationer. Under de två första generationerna Engstrands tid var mycket av det som idag till stor del försiggår online, något som gärna avhandlades över bjudningar och middagar. Engstrandarna var flitiga på att socialisera och nätverka och kom bland annat att fungera som mäklare för reparationer och ombyggnationer mellan rederier och varv. De reste även gärna till fjärran länder – Japan, Indien och Singapore för att nämna några – och skaffade sig kontakter världen över, inte minst inom varvsindustrin. Kontakter som håller än idag.

Mycket har hänt sedan 1927, inte minst på kommunikationsområdet. Idag trillar e-post in i en jämn ström, på den tiden kom det en uniformerad herre från telegrafverket och ringde på dörren. Den enorma telefonapparaten med linjeväljare hade en svart knapp för att ringa ut, och en röd för att avsluta. Fakturor och offerter knappades in på gröna Halda-maskiner, och siffrorna fick man ordning på med hjälp av mekaniska räknesnurror. Med tiden underlättades arbetet av nymodigheter som Tipex, teleprinter, telex och så småningom fax.

Trots att utvecklingen inom kommunikationsområdet accelererat med en hisnande fart, finns det pusselbitar som förblivit desamma. Telefonnumret 10 99 90, till exempel, har varit med nästan ändå från start. Och ”domännamnet” guneng har funnits sedan 1927 – långt innan Internet och domäner. Det var nämligen telegramadressen. Och så klart familje- och företagsnamnet Gunnar Engstrand.

Translate »

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Gunnar Engstrand AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@guneng.se.

Gunnar Engstrand AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR